torsdag den 25. september 2014

Syltede agurker uden stærk mand!

Så klarede jeg det sgu alligevel! Jeg havde ellers opgivet i et par timer...

Nå men.. I dag har jeg formået at møde til undervisning der var aflyst - fordi jeg ikke hørte efter da hun sagde at hun skulle til kursus.. Så jeg øvede bare i stedet - men så glemmer jeg så en anden undervisning lige bag efter... Forvirret dag, der endte med 6 timers øvning og kun 15 min undervisning.
Så god øvedag :-)

Jeg glæder mig rigtig meget til i morgen, hvor jeg skal på besøg derhjemme igen. Jeg skal både hjem og sove hos mor, far og Anna, så skal jeg til fødselsdag hos Kaspers familie og dagen efter endnu en fødselsdag med Kaspers familie. Så skal jeg synge til gudstjeneste i Ringe Kirke med kirkekoret som er meget savnet - ikke mindst den dejlige korleder!

Det bliver en hyggelig weekend. Joh og så kan jeg da også lige få øvet lidt på mit eget klaver, som stadig står i Søllinge. Det er nu lidt savnet.

Her er et link til det næste stykke musik jeg og Siri skal i gang med for to klaverer:
Link: Poulenc, Sonata for piano four-hands (1918) - I. Prélude
Jeg er ret vild med det, her inden jeg er gået i gang med at øve. Jeg spiller primastemmen.

Og her er forresten et andet stykke jeg er i gang med:
Link: Bach Invention nr. 4 i Dm

Det er da for fedt at spille musik hele dagen 


torsdag den 18. september 2014

Genbrugsfund i Hammerum

Ca. 20 m fra lejligheden ligger der en dejlig dejlig genbrugsbutik med masser af tøj og fine ting! Så der har jeg været et par gange de seneste par dage. Der er endda halv pris på alt i butikken i denne uge! Hvor heldig kan man være? 
Jeg har kun brugt 85 kr. i alt!

           12,50 kr

        15 kr

            12,50 kr.

       5 kr.

           40 kr.


mandag den 15. september 2014

På "læseferie" i Herning



Jeg landede i lørdags hjemme hos Kasper i Hammerum, efter en lang togtur med tømmerhans... Nå men, det var dejligt at komme herhen! Vi har hygget helt vildt med at lave dejlig mad, spise slik, se film, handle ind og gå hele vejen ind til byen i Herning.




Jeg har jo for et stykke tid siden foræret ham en hjemmelavet kogebog, fordi vi synes det er så hyggeligt at lave lækker mad sammen. Så den skal i brug i løbet af ugen.

Vi er startet med at lave mad fra denne dejlige bog: Og det blev lækkert!


Ellers har jeg jo pakket alle lektierne, så jeg har nok at tage mig til mens Kasper er i skole



I dag har jeg formået at læse denne bog:


I musikhistorie dette semester handler det om middelalder og renæssance. Så jeg har lånt nogle bøger på biblioteket for at få ordentligt fat i det hele. Fordi mig og historielærere.... Jeg forstår dem ikke altid. Så må jeg gøre det selv. Man kan selv vælge hvilke 2 semestre man vil til eksamen i, i musikhistorie - og jeg vælger som det første dette semester, så det er bare om at få læst :-) Og det er ret spændende, så det gør mig skam ikke noget. 

Mens jeg læser sidder jeg med denne her:


Det er både for at holde mine hænder beskæftigede mens jeg læser - så jeg fx ikke spiser slik eller sådan noget... og for at styrke mine fingre i forbindelse med klaver. Win-win! 


Nå men i går var der bland-selv-slik til 5 kr./100 g - så det skulle vi ha'! Plus noget hvid chokolade....
Hver evig eneste gang jeg spiser hvid chokolade tænker jeg af en eller anden grund på en film jeg så, da jeg var lille, hjemme hos mormor, mens jeg spiste en chunch-bar

Filmen er "Det skaldede spøgelse" fra 1992

Jeg fortalte om den der film, som hvid chokolade altid mindede mig om, men hvilken jeg ikke kunne huske navnet på - bare at det var noget med en skaldet mand, gammel, dansk film, lidt uhyggelig, noget måneskind og en slags mose eller noget.. Og Kasper kunne så genkende den og også huske noget med et grønt klædeskab. Så han fandt den på magisk vis på nettet uden at vi vidste hvad den hed.
Og så var vi nødt til at se den og spise hvid chokolade. Det passede af en eller anden grund helt perfekt sammen efter min smag!

torsdag den 11. september 2014

AM-tøsehygge

Jeg har torsdag aften spist middag med de 4 andre piger fra min linje, på Anna Johannes kollegie. Vi svinger rigtig godt sammen og hygger os bare. Vi har alle 5 en klassisk baggrund - og det er lidt sjovt med en hel årgang kun med klassiske piger. 

Anna Johanne: Sanger
Lisa: Cellist
Anna Sofie: Pianist
Siri: Pianist
Emma: Pianist (hvis nogen var i tvivl)

Vi har en del undervisning sammen, nærmest alle fag, bortset fra klaver, brugsklaver, sang - og ikke alle har hørelære sammen. Men resten har vi sammen, så det er rigtig fedt, at vi har det godt med hinanden!

Lisa har en dreng på næsten et år. Han var også med til middagen.. her kunne vi virkelig se at vi med god grund er på vej ind i pædagogikkens verden.. Vi elsker ham jo!

Fredag er der fest med middag til konservatoriet, hvor der er superhelte-tema. Her vil vi AM'ere også mødes og hygge lidt inden, samt gøre vores kostumer klar! Det bliver en sjov fest er jeg sikker på.


Torsdag siger mit skema: Musikpædagogik fra 09.30 - 11.00 og brugssang fra 15.55 - 16.15... Det er virkelig en lang pause jeg har mellem de to fag. Denne torsdag fik jeg faktisk brugt tiden på at øve! Ca. 4½ time! Jeg har vist aldrig før øvet så meget på én dag. Det bliver en god dag, hvor jeg bare lukker mig inde i et øvelokale og er tvunget til at øve, uden at blive distraheret af tv/computer osv.

Til musikpædagogik næste gang er vi blevet bedt om at tage en sang med, som vi rigtig godt kan lide, som fx en børnesang, som vi synes skal blive ved med at blive sunget.
Jeg har fundet den perfekte.



Jeg kiggede den gode gamle "De små synger" frem og har fundet min totale yndlingsang fra da jeg var lille!


Tre små soldater! Jeg har set en optagelse af mig selv stå og skråle den sang helt igennem mens jeg tager regntøj på. Jeg bladrede bogen igennem og så den - jeg kunne så tydeligt huske tegningerne på disse to sider - jeg må virkelig have sunget den mange gange, for det er de eneste billeder i bogen jeg husker så klart!
Jeg vælger denne sang, for det første fordi jeg virkelig godt kan lide den og det er et godt minde, men også fordi jeg synes det er fedt, at der er en så klar historie gennem sangen, som er let at huske for børn, for den giver mening i en logiske rækkefølge og med en sød prinsessehistorie. Den er dejlig.
Adskillelige af mine konfirmationssange var også skrevet på denne melodi.

mandag den 8. september 2014

4 år i dag!

Åha, nu har jeg været kærester med Kasper Friis Egelund i 4 år!

Se hvor længe siden det er, at vi blev kærester - det står endda i mit gode gamle penalhus <3


Lidt sødt og lidt barnligt - men vi var jo også børn!


Jeg er forelsket i min Kasper <3 og jeg vil prale lidt med dette: http://iconmodels.dk/?p=741
Stolt og in looove!

Næste uge tager jeg nogle dage til lejligheden i Herning og besøger ham, mens jeg har skemafri uge. Det bliver så hyggeligt! <3

Jeg elsker dig! 

3. uge skudt i gang

Så er jeg tilbage på bloggen for en stund, til dem der havde savnet indlæg!

2. uge var rigtig god, da jeg endelig rigtigt var kommet i gang - og nu i 3. uge kan man mærke at der sker noget og man nærmer sig en fast rytme i hverdagen - fx som at huske at booke øvelokaler, huske at øve på gode tidspunkter hjemme og også slappe af. (det sidste er jeg nu ret god til...)

Men altså.. Koret(bestående af alle organister og AM'ere) sang fredag til gudstjeneste i Trinitatiskirken. det lød, hvis jeg selv skal sige det, virkelig smukt. Og jeg glæder mig vildt meget til at synge mere med dem! Og så er det jo også i dette kor at vi skiftes til at øve os på hinanden, når vi skal lære at dirigere et kor. Os 1'ere, som vi bliver kaldt, skal dog først lige have en masse undervisning i korledelse, i vores mindre grupper, inden vi kan prøve det af foran hele koret. Det bliver skægt at prøve til den tid.

Vi har haft det omtalte fælleskor her til morgen og til eftermiddag korledelse. For at være ærlig, og meget ydmyg.. så var jeg pissegod til korledelse i dag :-D ej, men det var i hvert fald min egen succesoplevelse. Vi konkurrerer jo overhovedet ikke med hinanden, så det er ikke for at sige noget som helst om hvorvidt jeg er dårligere eller bedre end de andre - men overfor mig selv, og i forhold til min egen udvikling gjorde jeg det skidegodt! Det har jeg lært mig selv, at man gerne må sige! Især fordi det er så stor en motivation til at øve sig og blive en smule bedre end man var sidste gang - uanset hvilken sammenhæng. Man bliver slet ikke motiveret, hvis man slår sig selv i hovedet over hvor dårlig man var.
Og igen - det er uden konkurrence med andre end en selv.


Jeg har egentlig denne Nescafé stående for Kaspers og min mors skyld, som så kan drikke kaffe, når de er på besøg - men jeg forsøger mig alligevel en gang i mellem med at smage det. Jeg synes det er så hyggeligt, når folk drikker kaffe, så jeg kunne godt tænke mig at kunne lide det! Men det har jeg altså  bare ikke rigtigt kunnet endnu. Men duften minder mig om noget dejligt, så jeg blander det med en omgang kakao og så smager det helt fint.

Eftermiddagssnack... Nutella!


Så har jeg haft gang i noget vegetar-sushi... altså ris og agurker med al mulig dressing og tilbehør..



I weekenden var jeg på Fyn og besøge familien, 2 fødselsdage, afslapning med mor og til Dansk Super Kart med søster som måske snart (ikke) bliver populær blandt de hurtige gokart-drenge, for hun kører nok fra dem inden længe..

Og nu er jeg tilbage til Kbh, hvor de driller mig når jeg snakker fynsk ;) men de synes vist bare det lyder sødt...


Ha' en god dag allesammen!