torsdag den 18. december 2014

Juleferie

Så har jeg haft juleferie siden mandag, hvor jeg afleverede eksamensopgave i musikhistorie.
Jeg havde en uge til at skrive den, og den skulle beskrive operaens udvikling fra 1600-1650 samt analysere en del af Monteverdis opera L'Orfeo.
Det var lidt sjovt at fordybe sig i en skriftlig opgave igen, da jeg jo kun normalt har mere praktiske timer, hvor det bare handler om at jeg skal blive god til musik og give en frygtelig masse af mig selv når jeg skal lære at undervise og lede andre. Nu kunne jeg bare lige bruge en uge, hvor jeg kunne gemme mig bag computeren og bøgerne.
Jeg synes det blev en god opgave og en god afslutning på 1. semester på kons.

d. 12. var der julefrokost på konservatoriet, hvor alle spiste sammen med deres faggruppe. Vores består af dem, der studerer musikpædagogik, hørelære og ensembleledelse. Det var en utroligt hyggelig aften. Vi fem piger fra min årgang stod for det årlige krybbespil. Her havde vi skrevet juleevangeliet om, parodieret forholdene på konservatoriet med og uden vores fantastiske uddannelse AM (almen musikpædagogik). Vi havde indlagt tv-konkurrencen "Kongekons' klogeste", parodier af lærerne og deres fantastiske evner, lagt nogle sange ind, bl.a. "It's hard to be a nissemand" (It's good to be an AM'er /musiker), både i dur og mol! Vildt sjovt, og med sing-along til sidst og alt muligt spas.
Alle var glade og roste os alt for meget <3 vi hyggede os i hvert fald, og aftenen fortsatte med snaps, julequiz, sang, mad og julegodter. Jeg glæder mig allerede til næste år, hvor vores årgang skal stå for planlægningen af julefrokosten.

Lige om lidt skal jeg lige forbi min ene klaverelev til en sidste gang undervisning inden jul. Og så skal jeg med toget mod Fyn. En god lang ferie + skiferie efter nytår! Det bliver afslappende, hyggeligt og dejligt! Ses <3

mandag den 8. december 2014

92-årig dame faldet!

Idag har jeg og tre andre personer hjulpet en faldet dame og sendt hende på skadestuen.
Jeg var netop kommet hjem til Jægersborg, hvor jeg ser hende ligge på fortovet ved busstoppestedet og ikke kan komme op. Hun råber om hjælp og jeg sætter hurtigt cyklen og forsøger at hjælpe hende op - i mellemtiden er der tre andre kvinder og en buschauffør, der er stoppet for at hjælpe. Vi får hende op at stå, men hun har slået sit ene ben og kan faktisk ikke støtte på det.
Hun er dog frisk og har ikke slået hovedet i faldet. Kun hendes ben gør ondt, men hun siger dog at det i hvert fald ikke føles brækket.
Vi er to unge piger, som har kræfter til at støtte hende i hver side, så hun ikke falder. Hun var meget svækket og kunne bestemt ikke stå selv.
Vi kan hurtigt se, at hun skal hentes af en ambulance. Da vi ringer er det dog ikke som om de mener at hendes tilfælde er vigtigt nok til at sende en ambulance.. Men det var heldigvis en viljefast dame, der snakkede med dem og insisterede på at tale med en læge, som langt om længe siger ja til at sende en vogn.
Så vi venter og holder den gamle dame, som hun jo er! En 92-årig der er faldet og som ikke kan støtte på sit ben - man kan da ikke bare sige nej til at sende en ambulance?
Men der går ikke så lang tid før hun ikke kan holde til kun at stå på et ben, støtte af os to piger længere. Så den ene dame løber ud for at finde en stol - hun får lånt en, så hun kan hvile sig. Hun ville ikke kunne have stået der længere, og vi ville ikke kunne have båret hende hen til busstoppestedets bænk.
Efter måske 20 min kommer ambulancen og de siger til hende at hun sandsynligvis enten har brækket noget i benet eller hendes hofte er gået af led. Begge dele, men især hofteledsluksation, som det hedder, vil kræve en del genoptræning.
Hun var meget frisk, positiv og taknemlig. Så det var lidt af en oplevelse, men jeg var glad for at jeg kom forbi til at hjælpe hende. To af damerne havde netop haft problemer med armene, så de kunne dårligt støtte hende, men heldigvis var vi to unge, stærke piger til hver arm!

tirsdag den 4. november 2014

Hygger mig!

Det går bare dejligt her i København. Jeg begynder at blive bedre til at øve på en god måde og få øvet på det hele. Det er hyggeligt at læse musikpædagogik i vindueskarmen på kons (vores slang for musikkonservatoriet). Der er en dejlig efterårsagtig udsigt til en have fyldt med flotte farver.

Her er en anden udsigt, fra et andet øvelokale. Der er gang i den hele tiden. 



Jeg har også tid til at slappe af og se noget fjernsyn! Og her fandt jeg lige noget god gammel tegnefilm med Johnny Bravo. Det er hyggeligt en gang imellem



Og så har jeg pakket årets første julegave ind! Gad vide hvem den er til... Uuuh!



Denne søndag sang jeg til alle helgens-gudstjeneste både i Vangede og i kapellet ved Mariebjerg Kirkegård. Hold da op, det var dejligt i kapellet! Meget højt til loftet, en virkelig dejlig klang der fyldte rummet under salmerne, med kun 3 sangere.


Vi stod oppe i hullet man kan se på billedet:


Og på vej hjem beholdte jeg mit gode humør ved at se på de smukke farver og det nærmest "Alice I Eventyrland"-agtige univers kirkegårdens areal er:






Og onsdag aften kommer Kasper herover på en forlænget weekend, hvilket jeg selvfølgelig glæder mig rigtig meget til. Dejligt, dejligt, dejligt!

torsdag den 30. oktober 2014

Mit klaver

Så er mit klaver blevet flyttet herover til Gentofte. Det er virkelig dejligt! Nu skal det bare lige stemmes, så er jeg klar på at øve mere hjemme end før, da jeg brugte mit el-klaver, som lyder godt, men som man ikke så godt kan øve på...


Jeg blev også nødsaget til at rydde endnu mere op, rykke om, gemme væk og smide lidt ud. Der er ikke plads til unødvendige ting. :-) Så her er mit lille klaver blevet puttet og klar til at ligge under sengen.



Ellers går det godt! Kasper kommer herover på en forlænget weekend i næste uge, det bliver deeejligt.


torsdag den 23. oktober 2014

Musik, musik, musik, musik, musik

Ja ja ja ja ja jaah , musik er jo det eneste jeg fokuserer på nu, og det er fedt! Dejligt ikke at skulle tænke på også at lære tysk, engelsk, oldtidskundskab, historie og alt muligt andet - som dog bestemt ikke var ligegyldigt, men ting som jeg vidste jeg ikke ville komme til at arbejde fuldtid med i fremtiden.
Nu er det "bare" musik på en hel masse forskellige måder. Der er dog også mange discipliner at holde styr på.
Jeg er i gang med at udtænke en arbejdsplan for min øvning. Det vil nok tage noget tid inden jeg finder det helt optimale. Det kan være svært at få øvet på det hele.




Jeg har det sjovt med at udtænke og forberede materialer der kan hjælpe elever i min undervisning med at forstå det hele bedre.












Min søde elev fik lov at låne mit puslespil og tegne noget på, der havde med musik at gøre. Så dette flotte puslespil kan vi hygge os med som en lille pause til hjernen i undervisningen.



Jeg har besluttet at undervise i solmissation, altså skalaen på do, re, mi, fa, so, la, ti - for det er noget af det "nye" jeg først rigtigt er blevet præsenteret for her på musikkonservatoriet - og det er GENIALT. Det hjælper på så mange måder og så mange sammenhænge, når man kan mestre det. Det gør mange ting lettere bl.a. at forstå tonerne, at lære hurtigt, regne ud, huske bedre, synge renere og meget præcist at undervise med. Svært at forklare, men det er altså genialt :-)






Ja og så har Netto jo startet på juleprodukterne... Så jeg har købt mit yndlingsslik. Eisküsschen, som nærmest bare er nougat <3 mmmmmh.

Og her er der købt for en masse billige ting i Nettos gode rodekasse med tilbud på fx 9 bulede majsdåser.
Besparelse = 71 kr. wuhu




fredag den 10. oktober 2014

Genbrug

Fundet et glas i genbrugen, som jeg elsker formen på!
Jeg har kigget meget i butikkerne efter glas med en helt bestemt form, som man ikke helt præcist kan få nogle steder, men dette glas kommer ret tæt på! Men de havde jo selvfølgelig kun et af dem... men så har jeg da et dejligt glas til mig selv :) 


Fandt også en hel bunke klassiske klavernoder for en 10'er.
Det var dejligt! Og nu vil jeg få pakket noget tøj til næste uge, hvor jeg skal på ferie på Fyn. 

tirsdag den 7. oktober 2014

Regnvejr! :-D

Lidt forskellige opdateringer kommer her :-)

Puhaa et regnvejr det var da jeg cyklede de 13 km hjem i dag. Havde som sædvanligt regnbukser med og min elskede pink jakke - det var ikke koldt og det blæste ikke særligt, så det var faktisk ikke irriterende. Bare lidt spøjst at mine sko blev fyldt med vand...

I dag er der også sket dét, at jeg har fået mail om en dejlig boligstøtte :-)

I morgen er det første undervisning af en klaverelev - og jeg har netop også fået endnu en elev, som har første undervisning efter efterårsferien. Wuhu!

På søndag kommer mor og Anna på besøg hos mig! Det bliver dejlig tøsehygge bl.a. i Tivoli, hvor vi skal se en danseforestilling. Og derefter skal jeg med dem hjem på ferie.. Hjem, kære hjem!
Og hjem til mit dejlige klaver. Rart at jeg også kan øve, når jeg er hjemme hos far og mor.


Det var lidt om disse dage :-) Hejhej

fredag den 3. oktober 2014

Jobs, jobs, jobs!

Sådan! Jeg er lige blevet "godkendt" til at være vikar som kirkesanger i Vangede Kirke. Og så skal jeg synge de næste tre søndage!
Det var et dejligt selvtillidsboost - selvom jeg jo har været kirkesanger før... men når man skal til små optagelsesprøver kan man da godt blive i tvivl om hvorvidt man er god nok :-)
Så det fejrede jeg lige med en tur i IKEA og en kage.


Men ikke nok med kommende vikarjobs - jeg har også fået en klaverelev nede på vejen.
Hun er 7 år. Så jeg har tænkt mig bl. a. at bruge en masse af de musiklege jeg har fundet på.
Her er hvad jeg nåede i går:

Det bliver mega sjovt! Og da jeg fortalte hende om mine idéer glædede hun sig helt vildt til at spille det her Twister med musiske symboler. Så det ville jeg gerne sørge for at have færdigt til første undervisning i næste uge.

Har bl.a. også nogle idéer om et puslespil, som hun også var helt vild med.
Jeg går ind for belønninger og ros, når man skal lære. Det er i hvert fald det, der har virket på mig. Så jeg har tænkt, at hun skal have et lille hæfte, hvor vi hver gang skriver ned hvad hun har lært og hvad hun var god til. Og så får hun lov at sætte et klistermærke - af inspiration fra min første klaverlærer! Det virkede virkelig godt!



Og til når hun har været specielt dygtig vil jeg have en ekstra belønning, som jeg håber hun vil beundre og stræbe efter: En stjerne!

En god uge! Jeg må få delt nogle flere sedler ud i postkasserne, hvis der skulle være flere klaverelever gemt et sted!

torsdag den 25. september 2014

Syltede agurker uden stærk mand!

Så klarede jeg det sgu alligevel! Jeg havde ellers opgivet i et par timer...

Nå men.. I dag har jeg formået at møde til undervisning der var aflyst - fordi jeg ikke hørte efter da hun sagde at hun skulle til kursus.. Så jeg øvede bare i stedet - men så glemmer jeg så en anden undervisning lige bag efter... Forvirret dag, der endte med 6 timers øvning og kun 15 min undervisning.
Så god øvedag :-)

Jeg glæder mig rigtig meget til i morgen, hvor jeg skal på besøg derhjemme igen. Jeg skal både hjem og sove hos mor, far og Anna, så skal jeg til fødselsdag hos Kaspers familie og dagen efter endnu en fødselsdag med Kaspers familie. Så skal jeg synge til gudstjeneste i Ringe Kirke med kirkekoret som er meget savnet - ikke mindst den dejlige korleder!

Det bliver en hyggelig weekend. Joh og så kan jeg da også lige få øvet lidt på mit eget klaver, som stadig står i Søllinge. Det er nu lidt savnet.

Her er et link til det næste stykke musik jeg og Siri skal i gang med for to klaverer:
Link: Poulenc, Sonata for piano four-hands (1918) - I. Prélude
Jeg er ret vild med det, her inden jeg er gået i gang med at øve. Jeg spiller primastemmen.

Og her er forresten et andet stykke jeg er i gang med:
Link: Bach Invention nr. 4 i Dm

Det er da for fedt at spille musik hele dagen 


torsdag den 18. september 2014

Genbrugsfund i Hammerum

Ca. 20 m fra lejligheden ligger der en dejlig dejlig genbrugsbutik med masser af tøj og fine ting! Så der har jeg været et par gange de seneste par dage. Der er endda halv pris på alt i butikken i denne uge! Hvor heldig kan man være? 
Jeg har kun brugt 85 kr. i alt!

           12,50 kr

        15 kr

            12,50 kr.

       5 kr.

           40 kr.


mandag den 15. september 2014

På "læseferie" i Herning



Jeg landede i lørdags hjemme hos Kasper i Hammerum, efter en lang togtur med tømmerhans... Nå men, det var dejligt at komme herhen! Vi har hygget helt vildt med at lave dejlig mad, spise slik, se film, handle ind og gå hele vejen ind til byen i Herning.




Jeg har jo for et stykke tid siden foræret ham en hjemmelavet kogebog, fordi vi synes det er så hyggeligt at lave lækker mad sammen. Så den skal i brug i løbet af ugen.

Vi er startet med at lave mad fra denne dejlige bog: Og det blev lækkert!


Ellers har jeg jo pakket alle lektierne, så jeg har nok at tage mig til mens Kasper er i skole



I dag har jeg formået at læse denne bog:


I musikhistorie dette semester handler det om middelalder og renæssance. Så jeg har lånt nogle bøger på biblioteket for at få ordentligt fat i det hele. Fordi mig og historielærere.... Jeg forstår dem ikke altid. Så må jeg gøre det selv. Man kan selv vælge hvilke 2 semestre man vil til eksamen i, i musikhistorie - og jeg vælger som det første dette semester, så det er bare om at få læst :-) Og det er ret spændende, så det gør mig skam ikke noget. 

Mens jeg læser sidder jeg med denne her:


Det er både for at holde mine hænder beskæftigede mens jeg læser - så jeg fx ikke spiser slik eller sådan noget... og for at styrke mine fingre i forbindelse med klaver. Win-win! 


Nå men i går var der bland-selv-slik til 5 kr./100 g - så det skulle vi ha'! Plus noget hvid chokolade....
Hver evig eneste gang jeg spiser hvid chokolade tænker jeg af en eller anden grund på en film jeg så, da jeg var lille, hjemme hos mormor, mens jeg spiste en chunch-bar

Filmen er "Det skaldede spøgelse" fra 1992

Jeg fortalte om den der film, som hvid chokolade altid mindede mig om, men hvilken jeg ikke kunne huske navnet på - bare at det var noget med en skaldet mand, gammel, dansk film, lidt uhyggelig, noget måneskind og en slags mose eller noget.. Og Kasper kunne så genkende den og også huske noget med et grønt klædeskab. Så han fandt den på magisk vis på nettet uden at vi vidste hvad den hed.
Og så var vi nødt til at se den og spise hvid chokolade. Det passede af en eller anden grund helt perfekt sammen efter min smag!