torsdag den 28. august 2014

Se hvad jeg har købt i dag!

Her har I min tryllestav!

Et dejligt køb! 


 Træet er faktisk lilla/pink - Purpleheart 


Så lækkert - glæder mig til at bruge den! 

onsdag den 27. august 2014

Skemaoverblik

Så blev jeg lige nødt til at prøve at tegne mit skema i hånden - sådan som det oftest vil se ud.


Så i dag har jeg haft klassisk teori og formforelæsning.
Begge dele var sjovt og lærerigt - men lidt mere tungt end fx korledelse eller ensembleledelse
Glæder mig til at købe min egen dirigentstok i morgen!

tirsdag den 26. august 2014

Jeg er nu studerende...


Ja, jeg er studerende - og her ses min udsigt mens jeg venter på undervisning i brugsklaver.
Brugsklaver er eneundervisning på 15 min/uge, hvor man kort sagt lærer at spille former for klaver, der er anvendelige fx i forhold til korledelse, fællessang eller andet. Og det var en rigtig sød underviser (ligesom alle de andre her).
Jeg har også haft klassisk klaver, altså mit hovedfag. Hanne er også en rigtig sød underviser! Her har jeg så 20 min/uge... Det er ikke meget, men der er mange, der får det skemalagt sådan, at man lægger de 20 min sammen til 40 min hver anden uge. Men jeg ved endnu ikke hvad der er bedst, så jeg venter lige og ser.


Og så holdt vi AM-piger pause herude på teressen - vi er 5 på vores årgang, og vi er alle sammen piger, der spiller/synger klassisk musik - men konservatoriet har en virkelig hyggelig teresse ved kantinen, og solen har skinnet så dejligt i dag :) Teressen minder mig om det kære væksthus på Midtfyns Gymnasium <3 Dejlig venner derinde! R.I.P væksthus... ;)



Så havde jeg også ensembleledelse i dag. Det er for fedt! Vi starter med klassisk og senere på uddannelsen skifter vi til rytmisk. Vi startede med, ligesom til korledelse, at lære slagskemaer for at dirigere. Og vi dirigerede med stok! (eller tryllestav, som vi kalder den!) Der er virkelig noget magisk og lækkert over sådan én. OG - vi er blevet bedt om at købe en til næste uge! :-D wuhu, det bliver så sejt! Gad vide om det er staven, der vælger sin ejer?


Søndag aften var der jo Zulu Comedy Galla... så, jeg hyggede mig med slik og te og sodavand... og vand.. :) Og Kasper med på Skype, som også spiste slik og kage. Hyggelige møder vi har :)



Så er der lidt studentermad...




Meeeen, jeg får også lavet lidt ordentlig mad - her er der laks!





Hyggeligt at I følger med - ses




mandag den 25. august 2014

Første dag på AM!

Det var så første dag som musikpædagogikstuderende, som der så fint står på mit studiekort.
Lige en dag i min smag! Starter ud med kor fra 9 - 12 med alle AM'ere og organister (og en fandens god korleder, Alice Granum). Det er virkelig fedt! Vi skal snart synge til en koncert, og er gået hurtigt i gang med 4 korsatser.

Hør 2 af dem her:
Déodat de Séverac, Tatum ergo:    https://www.youtube.com/watch?v=dfeQ8pXOYXA

Nystedt, Missa Brevis: Gloria:        https://www.youtube.com/watch?v=tLPqyyUJEtg

De er ikke lige barnemad.. taktarten skifter ustandseligt.. Men det lyder skidegodt! (altså også når vi synger, heh...)


Musikhistorie


Og så har vi haft musikhistorie. Spændende, men vi nåede ikke så forfærdeligt meget denne gang. Vi filosoferede lidt over hvad musik er. Så hørte vi noget klassisk musik og snakkede om hvordan det lød - i forhold til om vi kunne høre hvilken periode det var fra, hvem der har skrevet musikken osv.
Altså det foregår som en "forelæsning" hvor vi sidder måske over 30 i rummet, men vi bliver inddraget i timen, som en typisk historietime i gymnasiet.. dvs. professoren inddrager os ved fx at udpege en person ad gangen og spørge: "Hvad hører du i dette stykke musik?".. Typisk historielærere... :-)
Og så hørte vi lidt om Niels W. Gade. Men det lyder som om at vi går sådan rigtigt i gang en af de næste gange.


Hørelære


Derefter: Hørelære. Her skulle vi også lige i gang. Vi snakkede lidt om vores hørelærebaggrund i forhold til hvor meget undervisning og hvilken vi har haft tidligere. Men vi er jo allerede inddelt efter hold, som er lavet efter vores resultater af den lange teoriprøve vi alle har taget ved optagelsesprøverne.
Det er lidt svært at forklare hvad hørelære er, hvis nogle af jer ikke ved det. Men det handler fx om at læse noder hurtigt ved at kunne genkende intervallerne mellem noderne. Og også at lære at synge disse intervaller fra bladet(synge en melodi ved at læse noderne).
Og så handler det om at lære at læse rytmer og klappe dem, at kunne høre hvilke slags akkorder, der bliver spillet eller at vide hvilken funktion akkorderne har i forhold til hinanden.... Det er svært at forklare, og der er så ufatteligt meget mere i det fag. Så jeg har noget arbejde foran mig.
Læreren, Per er en af de sødeste mennesker man kunne forestille sig, og han husker altid at sige, at ingen af os må være stressede, bange eller nervøse, når vi kommer til hørelære. Det skal være helt afslappet og vi skal ikke konkurrere med andre end os selv. Og så skal han nok sørge for at alle er med hele tiden.
Det var også Per jeg mødte til optagelsesprøven dengang. Og han gjorde det så behageligt at lave den prøve. Man ser ham ikke uden et smil i hele ansigtet, og han gjorde det klart til optagelsesprøverne, at de godt vidste, at vi var nervøse - og at det måtte vi gerne være, det skulle vi overhovedet ikke tænke på, for de kunne godt se forbi al nervøsiteten i vores optræden.
Og så var det bl.a. Per jeg snakkede en hel del i telefon med, da jeg skulle vælge mellem at tage til konservatoriet i Esbjerg eller i København. Og han var god til at overtale mig :-)

Kor


Og til sidst havde jeg korledelse, også med Alice Granum. Jeg kan mærke at det bliver vildt fed undervisning! Vi startede ud med at snakke om hvor mange ting en korleder skal kunne, skal gøre, skal sørge for og holde øje med/lytte efter. Det kan jo både være børn og voksne, der skal ledes, så man skal jo ud over al korledelsen med alle dens aspekter fx kunne holde styr på en flok trætte 2. klassere, som skal på wc, som hellere vil løbe rundt eller som bare ikke kan holde koncentrationen. Jeg får fx også musikpædagogik, som jeg gætter på bl.a. vil give mig metoder til at holde børns koncentration og gøre det let for dem.
Men i timen gik vi også i gang med at lære slagskemaer(altså at dirigere). Det bliver også vildt sjovt.

Så dagen på kongekons var dejlig!

Folk skulle tage at slappe lidt af. 


Men cykelturen derimod, kan godt være ret stressende... Der er nogle, der er pissesure i trafikken.. og jeg er jo ikke lige vant til at cykle i byen endnu, så det er nok ikke altid jeg gør det helt rigtige - og så skal jeg lige love for at der ofte er nogen, der bliver sure. Fx vidste jeg ikke at man skulle holde for folk, der kommer ud af en bus og går ud på cykelstien... Så jeg cykler stille forbi og så bliver der råbt: "Man skal stoppe, for helvede!". Jaja, tak for info, det skal jeg da nok huske nu, men mon de selv laver nogle fejl nogensinde?


Og nu ser jeg Dybvaaaaad!! 







søndag den 24. august 2014

Så er det i morgen!

Ja, så starter jeg officielt på uddannelsen som musikpædagog i morgen. Jeg starter med 3 timers fælleskor. Wuhu! Derefter er der musikhistorie, hørelære og så korledelse. Det bliver for fedt!

Mine fag:


Fælleskor
Musikhistorie
Hørelære
Korledelse
Klaver
Brugsklaver
Brugssang
Ensembleledelse (klassisk)
Ensembleledelse (rytmisk)
Klassisk teori, arrangement og instrumentation
Formforelæsninger
Entreprenørskab - online markedsføring og branding
Puls og polyrytmik
Musikpædagogik


Så jeg får virkelig meget at lave! Men det er til gengæld alt sammen noget jeg synes er sjovt.

Jeg kommer til at cykle til og fra skole, det tager ca. 45 min. Så det er en dejlig, frisk start på dagen, som jeg har lært at sætte pris på, efter jeg cyklede til og fra skole i gymnasiet. Det er rart at koble af og være alene, uden at have mulighed for at lave noget. Man bliver tvunget til at slappe af (i hjernen) + så får jeg en masse dejlig motion.


Så kan I få lidt flere billeder af mit hjem


Her er mit ret proppede lager i det lille, dejlige køkken


Og herude er vasken + vaskemaskine og tørretumbler 



Og så har vi det lille badeværelse - billedet er taget fra brusekabinen, som I måske kan se i spejlet. 


Og se har jeg min egen indgang til denne fine kælderlejlighed. 


torsdag den 21. august 2014

Rustur!

Jeg har været på rustur med alle nye musikstuderende fra Dkdm fra mandag til torsdag - så fra alle linjer, som er alle instrumentalisterne, sangere, tonemestre, AM'ere/almene musiklærere/musikpædagoger (som mig selv) og komponister - næsten alle startet på en bachelor, men nogle få fra udlandet, som tager deres kandidat i Danmark.

Det er virkelig en spændende og inspirerende flok mennesker at være sammen med! Vi er ca. samme alder(omkring 18-25) og det fungerede rigtig godt at feste sammen i 4 dage! Det er dejligt at være sammen med nogen der er lige så nørdede som mig.. :-) Dejligt at de fx har lyst til at finde et korhæfte frem midt om natten når vi er fulde, eller midt under madlavningen - og så synge lækker klassisk flerstemmigt acapella-kor, som alle i øvrigt er virkelig gode til! Så fordeler vi os bare på stemmerne og synger efter blad. Det er for fedt at være sammen med så stor en flok, som bare kan gøre det..! og som har lyst til det! og som har lyst til at gøre det hele tiden! og som har lyst til at tage sangene igen og igen - da der kun var ca. 7 sange i hæftet blev vi hurtigt færdige - men så tog vi dem bare igen, hvor vi måske byttede om på stemmerne eller i en anden toneart, eller i mol i stedet for dur... eller bare almindeligt igen, fordi det lød godt.. Det er så nørdet. Og så dejligt.

Jeg er da helt klart kommet til det rette sted. Og størstedelen synger/har sunget i et kirkekor/et andet kor, og alle elsker det! Det er jo lige mig. Jeg skal have fundet et kor at synge i. (øvøv, når jeg nu ikke så nemt kan synge i Ringe kirkes pigekor længere - i hvert fald ikke til øvning, som er hver mandag, øvøv).

Men heldigvis er der også kor på skoleskemaet hver mandag morgen. Jeg glæder mig så meget til at komme i gang med den her uddannelse! Der er introdag i morgen, og så starter vi med undervisning mandag (wuhu, kor fra morgenstunden!)

Det var mange udråbstegn jeg blev nødt til at bruge dér.. Nå men, I vil høre mere. (!!)

søndag den 17. august 2014

Ikke så meget..

Tja, jeg har ikke lavet så meget i dag.
Jeg har forberedt mig på i morgen, når rusturen starter! Jeg tager S-tog + metro ind til kons. i morgen, så kører vi (alle nye musikstuderende) samlet i bus ud til Lejerskolen Høvestrand. Der er lovet lejrbål, natteløb, hemmelige gæster, bar med gode priser og gallafest!
Vi kommer hjem igen torsdag eftermiddag, så der kan jeg fortælle om turen.

Her er lige lidt billeder af værelset. I får billeder af det hele en anden dag.




En god ting ved at bo alene: Man kan bøvse lige så højt man vil...







lørdag den 16. august 2014

Bestil et rejsekort! (det er gratis)

Hvis man er ung(og fx har et wildcard) og gerne vil kunne bruge det til noget i togene i KBH, så er man nødt til at have et rejsekort! Man kan ikke vælge "ung", når man bestiller en almindelig billet.


Her i hovedstadsområdet skal man have rejsekort for at kunne rejse billigere som ung (med Wildcard/Ung). Man kan simpelthen ikke vælge "ung", når man skal bestille billet:


Ja, sådan ser det i hvert fald ud på Jægersborg st. Jeg kan da ikke være sikker på om der er en eller anden måde man kan få en ung-billet uden rejsekort - men det her er altså mine erfaringer indtilvidere :)

Så jeg har anskaffet mig et rejsekort, som gør at jeg nu faktisk kan bruge mit wildcard, som koster 185 om året - og som (hvis jeg altså kan bruge det) kan give mig "ung-priser", der er halv pris. Så jeg kan på en god dag, på det rigtige tidspunkt komme ind til centrum (herude fra Gentofte, Jægersborg) for 20 kr. Oftest vil det koste 25 kr., men det er da også meget billigere end voksenprisen på 48 kr.!


Og Rejsekort er gratis at få tilsendt. Og så skal man bare tjekke ind lige inden man stiger på toget, ved at holde kortet på den blå knap:


Når man så er færdig med sin rejse tjekker man ud på den anden side af pælen på den station man er landet på. På kortet har man så et beløb liggende, som der trækkes penge fra hver gang man rejser. 
På stationerne kan man optanke sit kort, hvis der ikke er flere penge på. Man kan også tilmelde sig en automatisk optankning. 



Men jeg er nu ret overbevist om at det nok skal virke godt - har ikke brugt det endnu, men alle jeg har set på stationen tjekker ind med rejsekort... Det er altså også nemt!

Så igen: Hvis man er ung(og fx har et wildcard) og gerne vil kunne bruge det til noget herovre i København, så er man nødt til at have et rejsekort! For man kan ikke vælge "ung", når man bestiller en almindelig billet.

Nu alene i lejligheden!

Så får jeg ikke mere direkte hjælp til indflytning og tilpasning, da både Anna og Kasper har taget hver deres tørn og passet mig. Men nu har jeg det for mig selv.

Det er lidt underligt at tænke på at jeg er flyttet hjemmefra. Rart at jeg skal på rustur med alle nye musikstuderende allerede mandag til torsdag. Jeg er sikker på, at det bliver sjovt!

Kasper og jeg har for første gang prøvet at lave popcorn i en gryde :-D


Så har vi lavet en kage.... og spist den...



Og vi var i tivoli onsdag - dejlig madpakke med brikjuice. Vi købte turpas og gav den gas - Kasper var mest til Vertigo, jeg mest til den flyvende kuffert med H. C. Andersens eventyr.. :-) <3 Godt han er så sød at tage med mig, når jeg nu ikke vil med ham i flyveren!





Tak for en dejlig uge <3

lørdag den 9. august 2014

Fløjet og landet

Jeg er i gang med at falde til her i lejligheden. Jeg har fået hjælp de første 5 dage af Anna, og nu har Kasper overtaget. Det har indtil videre været superhyggeligt! 

Anna og jeg har (ud over at have sovet længe) været på Bakken og prøve en enkelt, fed forlystelse og spist en is. 

Bakken er et virkelig hyggeligt sted. Ligeledes omgivelserne! Det tager præcis 12 minutter at cykle til Bakken gennem Dyrehaven :-) Og så skal man kun køre ligeud hele vejen (godt for mig, som først nu er i gang med at udvikle min stedsans).
Her kommer et par dådyr fra vores tur. Der var ellers mange.



Så var vi et smut på Bellevue Strand. Lækkert sand, lækkert vejr, lækkert vand... men ikke meget mere lækker end så mange andre danske strande.

Vi nåede også en tur på strøget, som ligger ca. 13 min væk. Jeg er jo så bange for at mine dejlige cykler skal blive stjålet, så sådan ser det ud, når vi parkerer dem:


Vi har også lavet lidt andet end at cykle rundt hele tiden (men ikke meget andet - vi har fået en masse motion). Men vi har også set en masse film, spillet klaver(på mit nye el-klaver!!), spillet spil og lavet lækker(billig) mad! 

Jeg er glad for wokretter. Her i min nye wok :-) Og selvfølgelig: Pasta med kødsauce!



Endnu ikke ryddet op - det ser dog bedre ud nu, da jeg fik nogle flere opbevaringskasser, da de kom på besøg fra Søllinge af.














Tak for denne uge :-)









Kasper overtog torsdag aften. (Det er godt I kan passe på mig <3)

Vi har også været på stranden(ca. 10 min inden det begyndte at øse ned).

Vi har også været på strøget. Modeugen er slut og Kasper har købt to David Andersen showpieces.
En t-shirt og et par shorts - de skal lige syes til, så henter vi dem på mandag. Igen har han købt showpieces, som ikke har vaskeanvisning, men så er det godt at være venner med designeren på facebook.



Og vi har selvfølgelig også lavet lækker mad!

Frikadeller med smørstegte gulerødder og pasta


Broccoli/blomkål/avokado-suppe med kylling og rugbrødscroutoner





Kasper bliver en uges tid, så der skal nok blive lavet noget mere lækker mad!